nedelja, 07 oktobar 2018 09:51

Oktobar je mjesec podizanja svijesti o Daun sindromu

Autor:

 

Kristijan Vuković (3) i Laura Filipaj (3) su postali prvi modeli s Doun sindromom u modnoj kampanji odjeće za djecu u Hrvatskoj.

Učestvovali su u snimanju i predstavljanju nove kolekcije za jesen/zimu 2018. Oni su zgodni, talentovani i odlično se snalaze pred kamerama. Pravi su manekeni i trendseteri koji su uživali noseći modne kreacije.

Svijet mode i marketinga nije rezervisan samo za djecu i odrasle bez invaliditeta. Ljepota ima mnogo lica te svako od nas ima "ono nešto".

- Ovim projektom želimo poručiti svima da djeca s Doun sindromom imaju svoje mjesto u svim aspektima naših života. Oni su simpatični i snalažljivi te mogu sve samo ako im pružimo priliku i podršku - poručuju iz LULI BU.

- Laura i Kristijan su nas naučili kako izgleda najtopliji i najnježniji zagrljaj, naučili su nas kako se boriti za sebe i ispravne životne vrijednosti te kako uvijek ostati pozitivan i sretan. Hvala im na tome - objavio je LULI BU na Fejsbuk stranici.

Ideja je krenula od Martine i Larise, majki malih modela Kristijana i Laure, koje su se bez imalo zadrške obratile za saradnju brendu Luli Bu (LOOLY BOO), čiji im se dizajn sviđao već neko vrijeme i ubrzo je stigao pozitivan odgovor.

Modna kampanja počinje s prvim danom oktobra. Mame njome žele pridonijeti promjeni percepcije javnosti o osobama s Doun sindromom.

- Vjerujemo da će se budućnost osoba s invaliditetom promijeniti ako i same firme počnu vrednovati vrijednost kojom ova skupina ljudi može doprinijeti u samom oglašavanju - kažu mame.

Ovih dana tako ćete na gradskim ulicama i društvenim mrežama možda naletjeti na lica dvoje obično neobičnih klinaca koji vole muziku, ples, plivanje, životinje... Laura i Kristijan prijatelji su koji se čupaju i vole, blistaju pred kamerama, a sada kao malene zvijezde rade nešto veliko za sve svoje prijatelje.

 

Izvor: In portal.hr (autorka Anita Blažinović)

 

Pročitano 3172 put(a)

Back to top