petak, 21 septembar 2018 20:41

Borba za ravnopravnost  

Autor:

Irsko udruženje osoba sa spinom bifidom i hidrocefalusom pokrenulo je kampanju „Ravnopravnost sad“ („Equality now“) s ciljem da ukažu na potrebu ravnopravravnosti osoba s invaliditetom. Tim povodom pokrenuta je stranica https://www.equalitynow.ie/ i snimljen spot pod nazivom „Bitka naših života“ („The fight of our lives“).

Spot prikazuje dvogodišnju Alisu koja je rođena sa spinom bifidom i hidrocefalusom i njenu porodicu i prijatelje kako s bokserskim rukavicama kreću u cjeloživotnu borbu. Borbu za socijalnu i medicinsku zaštitu, ortopedska pomagala, mogućnosti za obrazovanje, zaposlenje, pristupačne objekte i javni prevoz - sve ono što čini ravnopravnost. Šalju poruku da je borba teška, zamorna i bolna, posebno za osjetljive grupe koje se već suočavaju s dovoljnim brojem prepreka u društvu koje osobe s invaliditetom dodatno onemogućava. Rješenje se nazire u prekidanju bitaka i zajedničkom zalaganju za jednakost koju će uživati Alisa i sve druge osobe s invaliditetom.

Preporučujemo vam da pogledate ovaj spot i upoznate se s pričom koja ni osobama s invaliditetom iz Crne Gore nije nimalo strana.

 

Link: https://www.equalitynow.ie/thefightofourlives

S titlovima: https://www.facebook.com/SBHIreland/videos/2085001298200512/

Pripremila: Anđela Radovanović

Izvor: https://www.ifglobal.org/en/2-uncategorised/4933-sbh-ireland-launches-the-fight-of-our-lives-film

 

 

Pročitano 3159 put(a)

Back to top