četvrtak, 31 mart 2022 12:57

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA ŠKOLI O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI I EVROPSKIM INTEGRACIJAMA

Autor:

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) poziva zainteresovane žene s invaliditetom (ŽSI), predstavnike/ce civilnog sektora i državnih institucija i predstavnike medija da se prijave za učešće u trodnevnoj Školi o rodnoj ravnopravnosti i evropskim integracijama. Škola će se održati u periodu od 11. do 13. aprila 2022. u hotelu Voco, u Podgorici. 

Škola ima za cilj osnaživanje žena s invaliditetom da se zalažu za adekvatnije perspektive o rodnoj ravnopravnosti i invalidnosti, posebno u kontekstu evropskih integracija. 

Teme koje će se obrađivati na Školi su: istorija rodne ravnopravnosti i istorija ljudskih prava osoba s invaliditetom (OSI), s posebnim osvrtom na ŽSI i njihovo kretanje, zatim evropske integracije i prednosti članstva posebno u segmentu ljudskih prava i rodne ravnopravnosti, učešće i uključivanje OSI s posebnim fokusom na ŽSI u procese evropskih integracija, na perspektive politike rodne ravnopravnosti i politike invalidnosti, inkluzivno budžetiranje, lokalne ženske grupe i umrežavanje ŽSI, javno zagovaranje.

Škola će se zasnivati na principima neformalnog učenja, i pored predavanja, sadržaće i diskusije, prezentacije i razlilčite druge interaktivne metode koje omogućavaju visoku participativnost.

Zainteresovani kandidati/kinje se mogu prijaviti dostavljanjem motivacionog pisma i biografije najkasnije do 8. aprila 2022. na mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. s naznakom Prijava za Školu o rodnoj ravnopravnosti i evropskim integracijama

Broj mjesta je ograničen.

Škola se realizuje u okviru projekta Jednakost – različite i vidljive (Equality – diverse and visible) uz podršku Evropske unije, i kofinansiranje Švedske agencija za međunarodni razvoj i saradnju (Sida).

Pročitano 1000 put(a)

Back to top