utorak, 12 decembar 2023 10:34

Likovni konkurs za učenike/ce

Written by

Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji s Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija raspisuje Likovni konkurs za učenike/ce od V do IX razreda, osnovnih škola u Crnoj Gori na temu Zaštitimo sebe, neka počne od tebe.

Zaštita i zdravlje na radu kao djelatnost od javnog interesa, mora biti integrisana u obrazovni sistem Crne Gore, kako bi se stvorili jaki temelji na kojima počiva sigurnost svakog radnog mjesta. U obrazovnim ustanovama, posebno ustanovama školskog (formalnog) sistema obrazovanja, neophodno je ustanoviti fundament pravilnog uvažavajućeg odnosa prema pitanjima zaštite i zdravlja na radu.

Obrazovanje ima ključnu ulogu u pripremi novih generacija za sticanje društvenih i socijalnih vještina kroz razumjevanje važnosti zaštite i zdravlja na radu i sticanju radne kulture. Ako djeca počnu učiti o zaštiti i zdravlju na radu dok uče čitati i pisati, to postaje prirodan dio načina na koji rade, igraju se i žive i razvijaju dobar odnos prema zaštiti i zdravlju na radu koji će ih pratiti do kraja radnog vijeka.

Cilj raspisivanja Konkursa je da vaspitanje i obrazovanje u oblasti zaštite i zdravlja na radu bude sastavni dio opšteg i profesionalnog osposobljavanja na svim vrstama i stepenima školovanja budućih zaposlenih

Pozivamo učenike/ce od V do IX razreda, osnovnih škola, da učestvuju na Konkursu i da nam do 15. decembra, pošalju svoje likovne radove u crtačkoj ili slikarskoj tehnici, na adresu Ministarstva rada i socijalnog staranja, Rimski Trg 46, 81000, Podgorica, Crna Gora. Uz rad obavezno je dostaviti lične podatke (ime i prezime učenika/ce, razred, naziv i sjedište škole, ime i prezime predmetnog nastavnik/mentora i kontakt telefon predmetnog nastavnika/mentora).

Radovi 12 autora naći će se na kalendaru za 2024, Ministarstva rada i socijalnog staranja, od čega će za tri najbolje ocijenjena rada od strane stručne komisije, biti obezbjeđene prikladne nagrade.

Za eventualne dodatne informacije, Direkcija za poslove zaštite i zdravlja na radu stoji na raspolaganju, te se iste mogu dobiti putem kontakt telefona 020/482-322.

 

Izvor: Portal gov.me

Pripremio: Ivan Čović

 

Pročitano 240 put(a)

Back to top