ponedeljak, 07 mart 2022 08:00

Model s Daun sindromom predstavljen u novoj kampanji Viktorije sikret

Autor:

Portorikanska manekenka, 24-godišnja Sofija Jirau, ušla je u istoriju kao prva osoba s Daun sindromom koja je model za Viktorija sikret (Victoria Secret).

Predstavljena je u novoj kampanji za kolekciju rublja Ljubavni oblak  (Love Cloud) sa 17 drugih žena, a u zvaničnom saopštenju brenda stoji da je kampanja "prva takve vrste".

Na svom Instagram profilu Sofija je napisala:

„Sanjala sam da će se to jednoga dana dogoditi, jako sam radila na tome i danas se taj san ostvario. Napokon vam mogu otkriti svoju tajnu. Ja sam prvi Viktorija sikret model s Daun sindromom“.

Sofija se predstavila kroz pomenutu kolekciju, za koju je rečeno da je prava evolucija ovog brenda.

Od ekipe nevJerovatnih žena koje su oživJele ovu kolekciju, do inkluzivnog duha na snimanju, ova kamapanje je važan dIo novog standarda koji kreiramo u našoj kompaniji“, rekao je kreativni direktor Viktorija sikreta, Raul Martinez.

Pored Sofije, u kampanju je uključena i buduća majka, instruktorka pilatesa u kasnim četrdesetim godinama i manekenka koja je korisnica kolica.

Podsjećamo, Sofija je debitovala prije dvije godine na Nedelji mode u Njujorku i time pokazala da ne postoje granice:

„Moj posao manekenke u Sjedinjenim Državama bio je početak ostvarivanja moga sna. Šetati se na najvažnijim pistama na svijetu za mene je najvažnija stvar da pokažem ljudima širom svijeta da ne postoje granice i inspirišem ih da slijede svoje snove“, dodala je.

Izvor: portal Telegraf

Pripremila: Anđela Miličić

Pročitano 775 put(a)

Back to top