sreda, 07 jun 2023 10:01

Lidija na TikTok-u priča o svakodnevnom životu osoba s invaliditetom

Written by

Lidija Radanović Vujković, živi sa suprugom u Podgorici i radi u organizaciji koja štiti prava i interese osoba s invaliditetom. Kreirala je svoj TikTok profil sa željom da pokaže ko su osobe s invaliditetom i kako se snalaze u svakodnevnim životnim situacijama. Na svom profilu Lidija je dala prostor svojim pratiocima i pratiteljkama da joj postave različita pitanja, i uvijek se trudi da iskreno odgovori na sve što ih zanima.

„Vidjela sam da tu platformu najviše koriste mladi ljudi, i željela sam da im približim život osoba s invaliditetom. Iznenadilo me je da su svi to lijepo i brzo prihvatili, skoro bez predrasuda, bili su znatiželjni i htjeli su da saznaju više o mom načinu života'', rekla je Lidija.

Uvijek sam podsticala sve moje pratioce da mogu da me pitaju sve što žele i da se ne ustručavaju, a moram reći da su pitanja djece najljepša i najiskrenija, i da istinski žele da saznaju kako osobe s invaliditetom funkcionišu. Bude mnogo zanimljivih pitanja i često mi izmame osmijeh na lice.

Njen profil na TikTok-u šalje bitne poruke, i kao takav svakako treba biti pohvaljen.

Izvor: portal lonac.pro

Pripremio: Ivan Čović

Pročitano 389 put(a)

Back to top