petak, 07 oktobar 2022 09:46

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA PSIHOLOŠKIM RADIONICAMA ZA DJECU I MLADE S INVALIDITETOM

Written by
Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) poziva adolescente s invaliditetom da se prijave za učešće na Psihološkim radionicama koje će se održavati do kraja novembra 2022.

Cilj organizovanja Radionica je da se adolescenti s invaliditetom osnaže za samostalno življenje i samostalno donošenje odluka kroz interaktivne radionice i grupe samopodrške na kojima će dijeliti iskustva o samostalnom životu. Na radionicama će se obrađivati teme od značaja za adolescente s invaliditetom kao što su: socijalno-emocionalne vještine, komunikacija, upravljanje emocijama, upravljanje stresom, prevencija i zaštita vršnjačkog nasilja, odnosi u porodici, odnosi s vršnjacima i dr.

S obzirom na to da će se na svakoj Radionici obrađivati različite teme učesnici će imati slobode da predlože teme za koje smatraju da im mogu biti od značaja i koje mogu doprijeniti boljem razumijevanju sebe. Na radionicama će biti korištene različite metode rada: igranje uloga, rad u grupama, igranje različitih psiholoških igrica i diskusije.

Takođe, za učešće na psihološkim radionicama za adolescente se mogu prijaviti svi zainteresovani adolescenti s invaliditetom, njihova braća i sestre i adolescenti čiji roditelji imaju invaliditet.

Psihološke radionice će se održavati u Podgorici, u prostorijama UMHCG do kraja novembra 2022. Zainteresovani kandidati/kinje se mogu prijaviti klikom na link: 
https://forms.gle/6JpDz8But6VXf3Mo9 s naznakom Prijava za psihološke radionice. 

Nakon dostavljenih prijava, izabranim učesnicima/ama će biti dostavljene informacije o mjestu i datumu održavanja susreta.

Psihološke Radionice se realizuju kroz projekat Održiva tranzicija za jednake mogućnosti (Sustainable Transition for Equal Possibilities) koji sprovodi UMHCG uz finansijsku podršku UNICEF predstavništva u Crnoj Gori.

Pročitano 428 put(a)

Back to top