ponedeljak, 06 april 2020 08:48

Zabilježite datum: Šetnja za slobodu (Freedom Drive) 2021.

Written by

Evropska mreža za samostalni život (ENIL) sa zadovoljstvom najavljuje da će se sljedeća Šetnja za slobodu (Freedom Drive) održati od 21. do 23. septembra 2021. u Briselu. Ovo će biti naša deseta šetnja i radujemo se ponovnom susretu s prijateljima i kolegama iz cijele Evrope i šire, tokom tri dana dijeljenja, učenja, protesta, planiranja i zabave.

Šetnja 2021. će započeti cjelodnevnom Generalnom skupštinom 21. septembra u zgradi Šarleman (Charlemagne, sjedište Evropskog parlamenta, prim. prev.), u kojoj će učestvovati uzbudljivi govornici iz pokreta i neki koji zauzimaju važne položaje. Konsultovaćemo se s našim članovima o tome koga žele da čuju, pa vas molimo da pratite ENIL na Facebooku. Drugog dana, 22. septembra, izaći ćemo na ulice Brisela kako bismo protestovali i sastali se s članovima Evropskog parlamenta. Treći dan, 23. septembar, rezervisan je za radionice i dodatne sastanke sa evropskim poslanicima. Ponavljamo, kontaktiraćemo naše članove u vezi s temama radionica.

Iako smo u ranim fazama planiranja Šetnje za 2021., uskoro ćemo vam poslati niz prijedloga za prikupljanje sredstava. Takođe vas molimo da zabilježite datum i obavezno dodate Freedom Drive u svoje planove za sledeću godinu.

Ako ste novi na Šetnji, pogledajte izveštaj sa prošlogodišnjeg izdanja (https://enil.eu/wp-content/uploads/2020/02/Freedom-Drive-Report-2019_Final-1.pdf). To je događaj kojem bi svi aktivisti i saveznici za samostalni život trebali da prisustvuju (bar jednom u životu), i nadamo se da ćemo mnoge od vas ugostiti u Briselu sljedeće godine.

Izvor: https://enil.eu/news/fd2021/save-the-date-2021-freedom-drive/


Prevele s engleskog: Anđela Radovanović i Milica Marđokić 

Pročitano 1209 put(a)

Back to top