utorak, 11 jun 2019 07:29

Kako su slušni aparati za djecu pretvoreni u superheroje

Autor:

Uz četvorogodišnjeg sina, kome je oštećenje sluha ustanovljeno nekoliko mjeseci nakon rođenja, Sarah Ivermee iz Velike Britanije zna koliko je zahtjevno naviknuti dijete na kohlearni implant ili na slušni aparat. Često se zanemaruje osjećaj otuđenosti ili zadirkivanje kome je dijete izloženo među vršnjacima koji nemaju oštećenja sluha. Kada je devetogodišnja ćerka njenih prijatelja odbila da koristi slušni aparat, jer se zbog njega osjećala drugačijom od svojih prijatelja, Ivermee je ponudila da joj dekoriše aparat nalijepnicama za nokte. Djevojčici se toliko dopao rezultat, da je Ivermee odlučila da pomogne drugim porodicama plasirajući proizvod koji jača samopouzdanje djeci oštećenog sluha.

Godine 2014. pokrenula je kompaniju Lugs, koja prodaje setove za dekoraciju slušnih aparata i kohlearnih implanta. Zahvaljujući kreativnom dizajnu, djeca s ponosom i uzbuđenjem pokazuju slušne aparate.

– Srećna sam kad me u inboksu sačeka fotografija djeteta koje nosi Lugs i voli svoj slušni aparat – piše Ivermee na svom blogu. – Suvišno je reći da naš sin Freddie najviše profitira u ovom poslu, jer svakog mjeseca može da bira novi dizajn, na koji su ljubomorni svi njegovi prijatelji koji nemaju oštećenja sluha!

Izvor: Portal o invalidnosti

Pročitano 223 put(a)

Back to top