sreda, 03 jun 2020 13:25

Javni poziv za Trening za trenere o Konvenciji UN o pravima OSI

Written by

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) poziva sve predstavnike/ce organizacija osoba s invaliditetom, odnosno aktiviste/kinje za ljudska prava OSI, da se prijave za učešće na Treningu za trenere o Konvenciji UN o pravima OSI. Trening će trajati četiri dana, a biće održan u nekom od primorskih gradova Crne Gore. O tačnom terminu i mjestu održavanja treninga izabrani/e učesnici/e će biti blagovremeno obaviješteni.

Trening će obuhvatati neke od sljedećih tema: program i ciljevi učenja, kako odrasli uče, prinicipi participativnog učenja, Kolbsov ciklus učenja i učenje kroz iskustvo, tipovi trenera, kao i pojedinačne teme iz oblasti invaliditeta, i to: modeli pristupa invaliditetu, pristupačnost, izjednačavanje mogućnosti, servisi podrške i samostalni život, učešće u javnom i političkom životu, podizanje svijesti o pitanjima invaliditeta. Osim, teorijskog dijela, trening će obuhvatiti praktični dio u kojem će sami učesnici, u paru po dvoje, ili individualno, pripremati svoje izvođenje treninga na zadatu temu i biti u ulozi trenera/predavača/fasilitatora. 

Napomena: Uslov koji kandidati/kinje moraju ispunjavati, i kao dokaz uz prijavu dostaviti, je posjedovanje znanja iz oblasti ljudskih prava OSI kao i aktivno učestvovanje na treninzima/seminarima o pravima osoba s invaliditetom, u ulozi predavača, fasilitatora ili trenera/ice. Biografija kandidata/kinja nije dovoljan dokaz već su potrebne potvrde, sertifikati, izvještaji i dr.

Broj mjesta je ograničen. Zainteresovani kandidati/kinje se mogu prijaviti dostavljanjem motivacionog pisma i biografije, uz naznačene dokaze, najkasnije do 20. juna 2020. na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. s naznakom Prijava za Trening za trenere o Konvenciji UN o pravima OSI.

UMHCG pokriva sve troškove učešća na treningu. Samo kandidati/kinje koje uspješno završe sve segmente treninga mogu dobiti sertifikat. Potrebno je da u tom smislu učesnici/e budu prisutni 100% vremena tokom treninga. 

Trening se sprovodi u okviru projekta Karavan o ljudskim pravima OSI, koji je finansijski podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava, kroz konkurs za NVO u 2019.

Pročitano 3415 put(a)

Back to top