ponedeljak, 08 jun 2020 04:45

Nepropisno parkiranje predstavlja problem za OSI

Autor:

Nepropisno parkiranje u gradu poseban problem predstavlja građanima koji koriste kolica za kretanje. Parking mjesta na parkinzima namijenjena za osobe s invaliditetom uglavnom su zauzeta drugim automobilima, a ništa bolja situacija nije ni sa trotoarima, jer osim što rijetko koji ima rampu sve češće su zauzeti vozilima.

Milenko Vojičić, viši programski savjetnik u Udruženju mladih sa hendikepom, redovno prijavljuje nadležnima parkiranje na trotoarima i spuštenim ivičnjacima.

"Nadležni reaguju po prijavama, a to je spora i nedovoljna reakcija. Samo se reaguje po prijavama, a problem ne rješavaju. Nema dobre ni koordinacije sa inspekcijom koja piše kazne. Oni reaguju samo tako što 'paukom' uklone vozilo, a ako to nijesu u mogućnosti vozač prođe nekažnjeno", kaže Vojičić.

On kao primjer navodi dio kod Tološke šume gdje su konstantno vozila na trotoarima.

"Predlagao sam Glavnom gradu da mi kao organizacija imamo ovlašćenje da slikamo auto, napišemo upozorenje i predamo prijavu, a da nam se dio kazne uplati na račun organizacije, kao nadoknada za rad, kako bismo bili podstanuti. Međutim, to su odbili. Neprilagođen je i javni prevoz. Postoji dogovor da se sastanem sa sekretarkom za saobraćaj i predstavnicima gradskog saobraćaja i da tražimo da se autobusi prilagode nama, jer ovo sada je diskriminacija", kaže Vojičić.

U posljednje vrijeme zbog izgradnje biciklističkih staza i OSI su dobili kose ivičnjake.

"Trotoari su koliko toliko bolji, ali ne da se nama izađe u susret, nego kroz politiku biciklističkih staza. Zbog toga su spušteni ivičnjaci na pješačkim prelazima. Kod Sat kule imaju dva, tri pješačka prelaza koja nemaju spušten ivičnjak. Poslali smo i taj zahtjev i obećali su nam da će to uraditi", ističe Vojičić.

S druge strane, upravo su juče z Parking servisa pozvali građane da poštuju parking mjesta predviđena za osobe s invaliditetom. Nikola Jovović inkasant parking servisa ističe:” Apelovao bih na korisnike naših usluga da poštuju naša pravila i da propisno parkiraju svoja vozila, a posebno da obrate pažnju na mjesta koja su predviđena za osobe s invaliditetom.’’. 

Podsjećamo, odnedavno putem aplikacije Parking servis Podgorica možete pronaći najbliže slobodno parking mjesto. Gradsko preduzeće Parking servis Podgorica kontinuirano radi na rješavanju parkiranja u Glavnom gradu, a sve u cilju poštovanja pravila parkiranja i vodeći računa da se pomogne svim građanima da se njihov problem parkiranja riješi, kako bi njihov život u Glavnom gradu bio što komforniji.

Izvor: www.rtcg.me 

www.podgorica.me 



Pročitano 3124 put(a)

Back to top