sreda, 27 januar 2021 10:29

Najava: Onlajn pravno savjetovalište za OSI

Written by

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) organizuje Onlajn pravno savjetovalište za OSI 28. januara s početkom u 11.00 časova. Teme prvog onlajn savjetovališta biće Upravni postupak i Diskriminacija osoba s invaliditetom u oblasti rada i zapošljavanja 

Događaj će biti organizovan na Zoom-u, a prenos uživo na Facebook-u. 

Cilj aktivnosti je osnaživanje osoba s invaliditetom, s posebnim naglaskom na djecu i mlade s invaliditetom, kao i na žene s invaliditetom, da se aktivnije zalažu za svoja prava.

Na ovaj način pružiće se potrebna stručna podrška ciljnoj grupi da se informiše i podstakne da se aktivnije bori za svoja prava i da ista zaštiti. Osim  toga, besplatno pravno savjetovanje biće pruženo i porodicama osoba s invaliditetom na koje pandemija i mjere sprečavanja i oporavka od COVID-19 neprimjereno utiču, što bi moglo rezultirati njihovom boljom zaštitom i većom otpornošću na potencijalno negativne mjere. 

Pozivamo sve zainteresovane za prava OSI da nam danas do 18.00 časova dostave pitanja na koja žele odgovore. Pitanja možete slati putem SMS-a na telefon: 069/385-981 i 067/801-761, e-maila (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.) Fejsbuk straniceInstagram naloga, putem čata na portalu DisabilityInfo.me ili putem čata na platformi Vršnjačkapodrška.me (po sopstvenom izboru zainteresovanih). Nakon završetka snimak će biti objavljen na platformi Vršnjačkapodrška.me i YouTube stranici UMHCG-a i biće dostupan svim zainteresovanim stranama koje bi mogle pronaći odgovore na svoja pitanja. 

Do kraja februara planiran je najmanje još jedan događaj pa vas ujedno pozivamo da predložite temu narednog savjetovališta, odnosno konkretnu oblast života u okviru koje vas interesuju prava, način njihovog ostvarivanja i način njihove zaštite. 

Ova aktivnost realizuje se u okviru projekta Onlajn pravno savjetovalište za OSI u Crnoj Gori kao odgovor na COVID-19, koji je finansijski podržan od strane Britanske ambasade u Podgorici.

Pročitano 1274 put(a)

Back to top