utorak, 21 jul 2020 12:34

Rekonstrukcija "Stadiona malih sportova" u Podgorici pri kraju

Autor:

U okviru temeljne rekonstrukcije Stadiona malih sportova pod Goricom završeno je betoniranje terena za fudbal i košarku, postavljena je vještačka podloga na fudbalskom terenu, uređene su i ofarbane tribine na kojima su postavljene plastične stolice u plavoj i bijeloj boji, postavljena je nova i rekonstruisan dio stare metalne ograde, urađene su kapije, a izgrađeni su i upojni bunar za atmosferske vode, slivnici i šahtovi.

Kako je kazao šef gradilišta Veselin Radulović iz građevinske firme Grand dizajn koja izvodi radove, u toku je ugradnja stubova i reflektora, koja će biti završena narednih nekoliko dana, nakon čega im ostaje da ugrade podlogu na košarkaškom terenu, urede terasu kafića i dječje igralište. Navodeći da su priveli kraju izgradnju objekta u kojem će biti kancelarije, svlačionice, kafe-bar i drugi sadržaji, šef gradilišta poručuje da bi kompletan posao trebalo da bude završen za desetak dana.

Navodeći da su izbetonirana oba terena i postavljena vještačka podloga na fudbalskom, Radulović kaže da će ubrzo biti postavljena i plastificirana podloga na košarkaškom terenu, te da je u toku postavljanje stubova i reflektora, koji će biti naštelovani narednih dana.

On je dodao da se privode kraju i radovi na objektu u kojem će biti kancelarije, svlačionice i kafe-bar.

"U toku su završni radovi u prostorijama objekta i na krovu", kazao je Radulović, uz napomenu da će objekat biti obložen ukrasnim kamenom.

Pored košarkaškog terena, a ispred objekta, biće urađena podloga od štampanog betona.

"Na tom prostoru će biti terasa kafića, pored koje će biti uređeno igralište za djecu", kazao je šef gradilišta, uz napomenu da bi kompletan posao trebalo da bude gotov do 1. avgusta.

Početak rekonstrukcije Stadiona malih sportova pod Goricom gradonačelnik Ivan Vuković ozvaničio je 3. februara ove godine. Kako je tada istaknuto, riječ je o jednom od najznačajnijih sportskih objekata po opštem značaju za Podgoricu, koji je dugo bio zapušten.

Rekonstrukcija popularnog poligona pod Goricom obihvatila je izgradnju terena sa vještačkom travom, košarkaš-kog i igrališta za druge sportove, tribine sa plastičnim stolicama, moderne rasvjete, semafora i audio-sistema.

Podršku Glavnom gradu u realizaciji ovog projekta pružio je Fudbalski savez Crne Gore (FSCG), koji je obezbijedio podlogu za fudbalski teren.

Ukupna vrijednost ove investicije je oko 490.000 eura, donacija FSCG je 50.000, a 20.000 izdvojeno je za hortikulturno uređenje. Ako se na to doda i rekonstrukcija pristupne ulice, riječ je o projektu za koji će biti izdvojeno više od 700.000 eura.

Prema neslužbenim informacijama, na Stadionu malih sportova pod Goricom naredne godine bi trebalo da bude održano Evropsko prvenstvo u malom fudbalu.

"Tim povodom obišli su nas i predstavnici Fudbalskog saveza Crne Gore premjerili su stadion i provjerili da li ispunjava međunarodne standarde", kazao je Radulović uz napomenu da je sve urađeno po standardima FIFA i UEFA.

On je naglasio da su u okviru rekonstrukcije tribina u donjem dijelu proširili i uradili prilaz za osobe s invaliditetom.

"U prvom redu tribine će cijelom dužinom biti dostupne za osobe s invaliditetom", istakao je Radulović, uz napomenu da će stadion moći da primi 2.450 gledalaca.

Izvor : FOS Media
















Pročitano 3634 put(a)

Back to top